ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Άνοδος σε νέα υψηλά με οδηγό τις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Άνοδος σε νέα υψηλά με οδηγό τις τράπεζες

Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να ξεπερνά τα επίπεδα των 1.180 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.

Λίγο μετά τις 11:20 ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 1,49% στις 1.183,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 31 εκατ. ευρώ περίπου. Σε θετικό πρόσημο ήταν 60 μετοχές, σε αρνητικό 9, ενώ αμετάβλητες ήταν 10.

Στη συνεδρίαση πρωταγωνιστούν οι μετοχές των τραπεζών και άλλων εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ισχυρό είναι το ενδιαφέρον για τα τραπεζικά warrants.

Υψηλά κέρδη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΕΤΕ (+4,40% στα 1,66 ευρώ), Πειραιώς (+3,77% στα 1,65 ευρώ), ΟΤΕ (+1,98% στα 9,26 ευρώ0 και Μυτιληναίος (+3,30% στα 5,92 ευρώ).

Την περασμένη Παρασκευή, η αγορά έκλεισε σε υψηλό 26 μηνών και πλέον οι περισσότεροι αναλυτές βλέπουν να πλησιάζει ο στόχος των 1.200 μονάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλείονται οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών, κινήσεις οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν την αγορά σε «διόρθωση».

Ωστόσο, το καλό κλίμα από το εξωτερικό δείχνει ότι μπορεί να συντηρήσει περαιτέρω την άνοδο της εγχώριας αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκ Μόμπιους: Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες