ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία για το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου

Αισιοδοξία για το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου

Αισιοδοξία για το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασε ο εκτελεστικός της διευθυντής, Τζον Χούριγκαν, ύστερα από εθιμοτυπική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα προχωρήσουμε. Έχουμε πολλή δουλειά και πολλά πράγματα να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, όχι μόνο στην Τράπεζα Κύπρου, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας», ανέφερε ο κ. Χούριγκαν.

Τόνισε την ανάγκη να δοθεί λύση στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών.

Εξάλλου, χαρακτήρισε πρωτόγνωρο αυτό που έγινε στην Κύπρο και στην Τράπεζα Κύπρου. «Έστω και αν τα προβλήματα είναι ξεκάθαρα, οι λύσεις δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί», σημείωσε.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να εγκρίνει, εντός της ημέρας, το σχέδιο αναδιάρθρωσης, αφού αύριο θα τεθεί υπόψη της τρόικας. Στο προσκήνιο επανέρχονται, κατά τα φαινόμενα, οι σχεδιασμοί για διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική τραπεζική και σε επενδυτική κτηματική.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας, Κρίστης Χασάπης δήλωσε ότι η διαδικασία έγκρισης του σχεδίου από την Κεντρική Τράπεζα και από την τρόικα αναμένεται να είναι μάλλον τυπική διαδικασία, καθότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχε συνεχής ενημέρωση για κάθε εξέλιξη του σχεδίου.

Ερωτηθείς πότε η Τράπεζα Κύπρου θα επιστρέψει στις αγορές, ο κ. Χασάπης είπε ότι αυτό θα γίνει, εντός 15 ημερών, με την έγκριση των οικονομικών λογαριασμών για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ικανοποίηση για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου, εξέφρασε και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο κ. Αναστασιάδης, μετά την ενημέρωση για τα σχέδια της νέας διοίκησης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προοπτικές της τράπεζας, καθώς και για την αποφασιστικότητα των διοικούντων να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα, προς όφελος του ιδρύματος και της κυπριακής οικονομίας.