ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαίσιο: Αύξηση κερδών 75% στο εννεάμηνο

Πλαίσιο: Αύξηση κερδών 75% στο εννεάμηνο

Καθαρά κέρδη 8,703 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Πλαίσιο Computers AEBE, στο εννεάμηνο Ιαουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 75%.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 39,4 λεπτά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 3,045 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια, σε σχέση με πέρυσι.

Ελαφρά μειωμένες ήταν πωλήσεις, με ανοδική τάση στον τομέα Τηλεφωνία. Ειδικότερα, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 197.724 ευρώ, έναντι 203.106 (-2,65%).

Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) εμφανίστηκε βελτιωμένο κατά 50%, στο 6,7%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταγράφηκε συνεχής και επιταχυνόμενη τάση συρρίκνωσης των συνολικών λειτουργικών εξόδων κατά 7,38% σε σταθερά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.Επίσης, η Πλαίσιο Computers εμφάνισε σημαντική βελτίωση της διάρθρωσης του ισολογισμού, με τα ίδια κεφάλαια να αποτελούν το 57,2% του παθητικού και το δείκτη ξένα/ίδια κεφάλαια να κατέρχεται στο 0,75 από 1,05, τη χρήση του 2012.

Η εταιρεία, επίσης, εμφάνισε συνεχιζόμενο αρνητικό βραχυπρόθεσμο χρηματοοικονομικό δανεισμό στα 14,5 εκατ. ευρώ και, παράλληλα, αυξημένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής:

«Για ένα ακόμα τρίμηνο, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς επιτυγχάνουμε όχι μόνο να βελτιώνουμε τις επιδόσεις, σε σχέση με τις απελθούσες χρήσεις, αλλά και συγκριτικά με τα προηγούμενα τρίμηνα.Το μίγμα των πωλήσεών μας εμπλουτίζεται συνεχώς από προϊόντα που βασίζονται όλο και περισσότερο αποκλειστικά στην τεχνογνωσία του Πλαισίου, ικανοποιούν πληρέστερα τις απαιτήσεις των πελατών μας και, παράλληλα, βελτιώνουν τη λειτουργική και συνολική αποτελεσματικότητα του ομίλου.

Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα μας, προσφέροντας, ταυτόχρονα, καλύτερους όρους στους πελάτες μας, χάρη στα Turbo X, Q Connect, @ work, Sentio και Goomby προϊόντα. Ήδη, έχουμε καλύψει το 85% της καθαρής κερδοφορίας του 2012 και θεωρούμε εφικτό το στόχο το 2013 να αποτελέσει την πλέον αποδοτική χρήση, ιδίως σε επίπεδο αποτελεσμάτων στην ιστορία της εταιρείας, προς όφελος των μετόχων, του προσωπικού και των εν γένει συνεργαζόμενων με το Πλαίσιο».