ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Κέρκυρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν

Στην Κέρκυρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Αανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος θα μιλήσει σε συνάντηση εργασίας που θα γίνει στην Ιόνια Ακαδημία.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί εκπρόσωποι από όλα τα νησιά του Ιονίου, ανάμεσά τους και ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς, ενώ στην έδρα της Περιφέρειας θα βρεθεί την ίδια μέρα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης, που ενδιαφέρεται για το έργο του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Ζακύνθου.

Θέμα συζήτησης είναι η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων, που θεωρούνται η κυριότερη πηγή δημοσίων επενδύσεων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10 το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου, θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης. Θα ακολουθήσει ο εναρκτήριος χαιρετισμός του περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου.

Στις 10.30 θα μιλήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν με θέμα «Οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020». Αμέσως μετά θα γίνει παρέμβαση από τον προϊστάμενο στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΕΕ, Paul Speight.

Ειδικότερα, η ομιλία του Επιτρόπου κ. Χαν αναμένεται να εστιάσει στην περιφερειακή στρατηγική έξυπνης ειδίκευσης, αλλά και στα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι και να προωθηθεί η βιοποικιλότητα.