ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Η Ελλάδα προκαλεί και πάλι μεγάλη ανησυχία στην ευρωζώνη

Handelsblatt: Η Ελλάδα προκαλεί και πάλι μεγάλη ανησυχία στην ευρωζώνη

«Η Ελλάδα προκαλεί και πάλι μεγάλη ανησυχία στην ευρωζώνη», επισημαίνει σε δημοσίευμα της η γερμανική οικονομική εφημερίδαHandelsblatt, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, εν αναμονή της νέας άφιξης των επικεφαλής της τρόικας τις επόμενες ημέρες.

«Η Ελλάδα καθυστερεί και πάλι» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει ρεπορτάζ της η οικονομική εφημερίδα και στον υπότιτλο σημειώνεται ότι «η χώρα δεν κάνει αρκετές περικοπές και καθυστερεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει: «Η Ελλάδα προκαλεί και πάλι μεγάλη ανησυχία στην ευρωζώνη. Η κυβέρνηση στην Αθήνα καθυστερεί και πάλι, τόσο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις όσο και την εξυγίανση του προϋπολογισμού. Η Ευρωζώνη προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει και νέες δόσεις από το πακέτο βοήθειας, όπως αναφέρεται σε διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες.»

Το άρθρο αναφέρεται στη διάσταση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με την «τρύπα» των 2 δισ. ευρώ για το δημοσιονομικό κενό του 2014, την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς και στις αλλαγές στην αμυντική βιομηχανία και στον Κώδικα των δικηγόρων.