Την Κυριακή οι προσφορές για το πολυκατάστημα της Fokas στην Τσιμισκή

Newsroom Newsroom

Την Κυριακή οι προσφορές για το πολυκατάστημα της Fokas στην Τσιμισκή

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που θα αναδείξει το νέο ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, που μέχρι πρόσφατα «φιλοξενούσε» την ιστορική επιχείρηση Fokas.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, Θεόδωρος Ζέρβας, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δύο εγχώριοι κι ένας ξένος επενδυτής.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, ακόμα δεν έχουν κατατεθεί οι προσφορές, ενώ η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που αφορά το άνοιγμα των φακέλων, θα προχωρήσει το πρωί της Κυριακής (3 Νοεμβρίου).

Υπενθυμίζεται πως οι όροι που τίθενται στο νέο επενδυτή είναι τέσσερις και αφορούν τα εξής:

Να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου, εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισική και να το λειτουργήσει με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σ' αυτό.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, η Εκκλησία θέτει ως όρο να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης Fokas και, σε κάθε περίπτωση, ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.

Διαβάστε επίσης:

Τίτλοι τέλους για τον Fokas έπειτα από 77 έτη λειτουργίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved