ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Ecotrophelia 2013

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Ecotrophelia 2013

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Ecotrophelia 2013» για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων Anuga που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία.

Συνολικά, δεκαοκτώ ομάδες φοιτητών πανεπιστημίων από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους ως νικήτριες των αντίστοιχων διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο. Η κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τον Michael Knowles, πρόεδρο του «Food for Life», επαίνεσε την ποιότητα των προϊόντων που διαγωνίστηκαν και απένειμε τα εξής βραβεία:

Το Ecotrophelia Europe GOLD απονεμήθηκε στη Γαλλία για τη δημιουργία του «Ici&La», μίας παγωμένης, φιλικής προς το περιβάλλον σειράς από πίτες με φακές, πλούσιες σε πρωτεΐνες, χωρίς αλλεργιογόνα στην ομάδα από το Πανεπιστήμιο ISARA της Λιόν.

Το Ecotrophelia Europe SILVER απονεμήθηκε στην Ολλανδία για το «Choco-Quino», ένα οργανικό και ρόφημα σοκολάτας πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά στην ομάδα του Πανεπιστημίου Wageningen.

Το Ecotrophelia Europe BRONZE απονεμήθηκε στην Ιταλία για το «Socrock», ένα τραγανό σνακ από δημητριακά, μαύρη σοκολάτα και σκόνη από κουκούτσια σταφυλιών στην ομάδα των φοιτητών από το πανεπιστήμιο Università Cattolica Del Sacro Cuore.

Η ελληνική ομάδα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον ελληνικό διαγωνισμό, συμμετείχε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό με το προϊόν «Eviva», ένα έτοιμο προς μαγείρεμα προϊόν, που συνδυάζει έξυπνα την υψηλή διατροφική αξία της τσιπούρας, με το ιδιαίτερο άρωμα δύο παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων, του ούζου και του τσίπουρου.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΕΤ) ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την προκήρυξη του 4ου διαγωνισμού «Ecotrophelia 2014».