ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: Η Ελλάδα θα σημειώσει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα

Όλι Ρεν: Η Ελλάδα θα σημειώσει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος εμφανίστηκε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ως προς την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση, για το ύψος του δημοσιονομικού κενού και την κάλυψη των στόχων του Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το θέμα του δημοσιονομικού κενού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παρουσιάζοντας τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Όλι Ρεν τόνισε:

«Η αξιολόγηση της τρόικας ξεκίνησε μόλις σήμερα. Ας τους αφήσουμε περιθώριο να εργαστούν. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όταν αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά θεωρώ ότι αυτήν τη φορά δεν είναι πιο δύσκολες από ό,τι συνήθως. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε ικανοποιητική λύση, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τους δημοσιονομικούς στόχους».

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι τόσο οι εαρινές όσο και οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, προβλέπουν ότι ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα δημοσιονομικά κενά το 2014 και το 2015 θα καλυφθούν με μέτρα που θα συγχωνευθούν στην εν εξελίξει αξιολόγηση.

«Ας αφήσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας και τις ελληνικές Αρχές να εργασθούν και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καλύπτει τους στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Διαβάστε επίσης:

Τα μέτρα για το 2014 στο ραντεβού Στουρνάρα με την τρόικα

Ανάκαμψη 0,6% το 2014 προβλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα