ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα με την τρόικα την Κυριακή

Κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα με την τρόικα την Κυριακή

Κρίσιμο ραντεβού θα έχει το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις γα νέα μέτρα περικοπών.

Η τρόικα ζήτησε ορόσθετα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και επιπλέον χρόνο για να τα επεξεργαστεί και έτσι το ραντεβού που ήταν να γίνει σήμερα το απόγευμα, ορίστηκε δύο ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει έως την Κυριακή έναν κύκλο επαφών με τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πιθανόν να «ανοίξει τα χαρτιά της» για το ύψος των νέων μέτρων που ζητεί για το 2014, αλλά και για τους τομείς όπου αυτά τα μέτρα θα εστιασθούν.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δεν θέλησε το απόγευμα να αποσαφηνίσει τη θέση του Ταμείου για τα μέτρα που απαιτούνται για το επόμενο έτος και παρέπεμψε στα συμπεράσματα που θα προκύψουν μετά τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μεταφέρουν μια άλλη στιχομυθία μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Πολ Τόμσεν.

Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα πάρει νέα μέτρα με υφεσιακό χαρακτήρα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να απάντησε ότι «όποια μέτρα και εάν πάρει η Ελλάδα θα έχουν επίπτωση στην οικονομία. Αλλά, αυτοί οι κραδασμοί θα απορροφηθούν», με τον κ. Στουρνάρα να ανταπαντά ότι «δεν προτίθεται η Ελλάδα να πάρει μέτρα. Θα ρίξουμε το βάρος μας στην είσπραξη φόρων και εισφορών».

Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, «ο Πολ Τόμσεν σίγησε».

Ρoή Ειδήσεων