ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες ελληνικές εταιρείες ενέργειας είναι στο μικροσκόπιο των Ιταλών

Ποιες ελληνικές εταιρείες ενέργειας είναι στο μικροσκόπιο των Ιταλών

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των ιταλικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στις ελληνικές εταιρείες του ενργειακού κλάδου, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη κορυφαία στελέχη της ENI και της TERNA με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΕΝΙ φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, που αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί.

Επίσης, στο μικροσκόπιο της είναι οι νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου που θα ιδρυθούν σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΝΙ κατέχει το 49% των μετοχών και το μάνατζμεντ των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΕΝΙ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «αγορά-κλειδί» και επισήμανε του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Πάολο Σκαρόνι με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

Από την πλευρά της, η TERNA (η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία) φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης:

Συναντήσεις Σαμαρά με Ιταλούς επενδυτές για ενέργεια