ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

OTE: Προχωρά σε εθελούσια έξοδο 1.100 υπαλλήλων

OTE: Προχωρά σε εθελούσια έξοδο 1.100 υπαλλήλων

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.100 άτομα από την θυγατρική του στην σταθερή τηλεφωνία Eλλάδος σχεδιάζει ο ΟΤΕ, σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Το πρόγραμμα, που αφορά το 13% περίπου του συνολικού προσωπικού στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ, την Πέμπτη, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom, επικεντρώνει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ομίλου στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, η οποία απορροφά το 1/3 περίπου του συνολικού κόστους του ομίλου, αλλά συμμετέχει μόνο κατά το 1/4 στα λειτουργικά του κέρδη.

Η εθελουσία έξοδος αναμένεται να κοστίσει 120-200 εκατ. ευρώ στην εταιρία, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο εθελουσίας, ο ΟΤΕ σχεδιάζει να μην καταβάλει μέρισμα για την φετινή χρήση, είπε ο κ. Τσαμάζ στους αναλυτές.

Μετά τις περικοπές, ο ΟΤΕ Ελλάδος θα απασχολεί περίπου 7.600 άτομα, μειωμένα κατά ένα τρίτο περίπου από το 2008, όταν η Deutsche Telekom εξαγόρασε το 40% του Οργανισμού.