Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Newsroom Newsroom

Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Στην επιστροφή ΦΠΑ κατά προτεραιότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και στους επιτηδευματίες για τους οποίους δεν υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Με εγκύκλιό του προς όλες τις εφορίες, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δίνει οδηγίες σχετικά με την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι αυτό επιβάλλεται και από τον νόμο, αφού επιστροφές σε διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής επιβαρύνονται με τόκο σε βάρος του Δημοσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε στις εφορίες δύο αρχεία με στοιχεία νέας επεξεργασίας αιτήσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 22 Οκτωβρίου.

Στο πρώτο περιλαμβάνονται αιτήσεις οι οποίες διεκπεραιώνονται χωρίς έλεγχο και στο δεύτερο περιλαμβάνονται οι αιτήσεις για τις οποίες θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος πριν την επιστροφή του φόρου αφού υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, η επιλογή των υποθέσεων για έλεγχο θα πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, με παράλληλη ενημέρωση της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved