ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νηρεύς: Έρχονται συγχωνεύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες

Νηρεύς: Έρχονται συγχωνεύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες

Στην ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυνε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Σελόντα, Γιάννης Στεφανής, στον επικεφαλής της Νηρεύς Αριστείδη Μπελλέ, απαντά με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Νηρεύς, επισημαίνοντας ότι δεν θα απέκλειε μια τέτοια εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στεφανής στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με δημοσιογράφους απηύθυνε δημοσίως πρόσκληση στον κ. Μπελλέ για συνεργασία των δύο εταιρειών και τόνισε ότι ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα έχει ανάγκη από ενθάρρυνση και επιτάχυνση των συγκεντρώσεων έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο ή το πολύ τρία σχήματα που θα παράγουν συνολικά το 80% - 85% της εγχώριας παραγωγής.

Οι συνέργειες και οι οικονομίες κλίμακας αποτελούν, σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, αναγκαιότητα για τον κλάδο.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Νηρεύς επισημαίνει ότι πραγματοποιεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της, σύμφωνα και με τις εξελίξεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ παραμένει σταθερή στη στάση της η οποία δεν αποκλείει την εξέταση προτάσεων σε σχέση με συγκεντρώσεις στον κλάδο.

Αρκεί να προκύπτει ότι θα υπάρξει βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης στα τυχόν νέα σχήματα, θα προστεθεί αξία στη δραστηριότητα και θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της στη διεθνή αγορά όπου και εξάγονται τα προϊόντα.

«Είναι αυτονόητο επίσης ότι για να επιτύχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός θα πρέπει να έχει εξασφαλισμένη τη συναίνεση των διοικήσεων, των μετόχων, των τραπεζών και των πιστωτών εν γένει καθώς και των αρμοδίων εποπτικών αρχών», τονίζει η διοίκηση.