ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη των Venture Capital

Κ. Χατζηδάκης: Θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη των Venture Capital

«Με την πολύ υψηλή ανεργία που έχουμε, είναι επιτακτική ανάγκη να κινητροδοτήσουμε την επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων, με μηχανισμούς όπως οι business angels, τα Venture Capital Funds και τα άλλα εργαλεία», τόνισε την Τετάρτηο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για την καινοτομία και τα ICT Venture Capitals που χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων διότι, όπως είπε, με τη μεγάλη εμπειρία του αλλά και με το κύρος του, ενισχύει την όλη προσπάθεια για στροφή στην καινοτομία στη χώρα μας και, επιγραμματικά, υπενθύμισε ότι το υπουργείο προωθεί συγκεκριμένες δράσεις, όπως το Δίκτυο Καινοτομίας & Νέας Επιχειρηματικότητας, ξεκίνησε συνεργασία με τον Οργανισμό Yozma του Ισραήλ, ενώ, παράλληλα, δίνεται έμφαση στο incubation και το clustering.

Κομβικής σημασίας είναι, όμως, ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Ήδη, έχει αποφασιστεί ο διπλασιασμός των πόρων προς την έρευνα και την καινοτομία: από το 4% που ήταν, στο 8% ενώ επιχειρείται ώστε όλα τα εργαλεία financial engineering και τα προγράμματα να απλοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γι' αυτούς τους λόγους, θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον θεσμό των Venture Capital και των Private Equity Funds, υπογράμμισε.

«Γι' αυτό βρισκόμαστε ήδη, σε στενή επαφή με τους εκπροσώπους των Venture Capitals, των Start Ups, με όσους καινοτομούν, για τον σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020» είπε ο υπουργός.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund).