ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωδώνη: Δέσμευση για στήριξη 6.000 παραγωγών γάλακτος

Δωδώνη: Δέσμευση για στήριξη 6.000 παραγωγών γάλακτος

Τη νέα πολιτική προμήθειας γάλακτος ανακοίνωσε την Τετάρτη η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η οποία συνεχίζει τη δέσμευσή της για στήριξη περισσότερων από 6.000 συνεργαζόμενων παραγωγών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει να προμηθεύεται γάλα από όλους τους παραγωγούς, ακόμα και τους πιο μικρούς (με ετήσια παραγωγή από 1 έως 5.000 κιλά), διατηρώντας έτσι τη μεγαλύτερη βάση συνεργαζόμενων παραγωγών της αγοράς -πλέον των 6.000- και στηρίζοντας ουσιαστικά την περιοχή της Ηπείρου.

Επίσης, η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να αγοράζει το 100% του αιγοπρόβειου γάλακτος από την Περιφέρεια της Ηπείρου, η οποία αναγνωρίζεται ευρέως για την υψηλή ποιότητα του γάλακτός της.

Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗ, Τομ Σίπερς (Tom Seepers) ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στις πωλήσεις, μας δίνουν την πεποίθηση ότι φέτος θα ανακόψουμε την προηγούμενη τριετή μείωση των πωλήσεων και αναμένουμε ότι από τον επόμενο χρόνο θα δούμε αύξηση, η οποία θα στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές».