ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικά αποτελέσματα της Lenovo για το β΄ τρίμηνο 2013/2014

Οικονομικά αποτελέσματα της Lenovo για το β΄ τρίμηνο 2013/2014

Εξαιρετικές επιδόσεις στην αγορά των PC και των καινοτόμων PC Plus προϊόντων

# 1 κατασκευαστής PC στον κόσμο για δεύτερο τρίμηνο, με 17,7% μερίδιο αγοράς
• # 3 κατασκευαστής smart-connected συσκευών (smartphones, tablets και PCs)
• Ρεκόρ πωλήσεων 29 εκατομμυρίων τεμαχίων ή τέσσερα τεμάχια ανά δευτερόλεπτο, κατά προσέγγιση
• Ρεκόρ προ φόρων εισοδημάτων $265 εκ., $220 εκ. κέρδη και $9,8 δισ. έσοδα
• $2,12 σεντς κέρδη ανά μετοχή (ή 16,44 HK σεντς)
• $2,6 δισ. καθαρά ταμειακά αποθέματα (από 30 Σεπτεμβρίου 2013)

Η Lenovo Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, με τριμηνιαία έσοδα $9,8 δισ., σημειώνοντας αύξηση 13% από έτος σε έτος. Την ίδια στιγμή, το δεύτερο τρίμηνο, τα προ φόρων εισοδήματα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 30% από έτος σε έτος στα $265 εκ., ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 36% από έτος σε έτος σε $220 εκ. Η Lenovo σημείωσε ένα ετήσιο ρεκόρ 29 εκ. πωλήσεων συσκευών εντός του τριμήνου, το οποίο αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 4 πωλήσεις ανά δευτερόλεπτο. Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα αποδίδονται στη δυναμική παγκόσμια στρατηγική Protect & Attack, καθώς και σε μία σειρά πρωτοποριακών προϊόντων που δημιούργησε η εταιρεία στο πλαίσιο της PC Plus πολιτικής της.

Η Lenovo αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο παγκόσμιο προμηθευτή PCs στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, σημειώνοντας το υψηλότερο τριμηνιαίο μερίδιο αγοράς στα χρονικά της, δηλ. 17,7%, που αντιστοιχεί σε αύξηση 2 μονάδων από έτος σε έτος. Οι αποστολές PC της Lenovo για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο ήταν 14,1 εκ. μονάδες, επιβεβαιώνοντάς τη διάκρισή της ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας, μεταξύ των πέντε κορυφαίων προμηθευτών PC στον κόσμο. Επιπλέον αυτό, ήταν το δέκατο όγδοο σε σειρά τρίμηνο που η Lenovo ξεπέρασε τη βιομηχανία στο σύνολό της.

Τα μικτά κέρδη της Lenovo αυξήθηκαν το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο κατά 11% από έτος σε έτος σε $1,27 δισ., με μικτό περιθώριο κέρδους 12,9%. Τα λειτουργικά έσοδα του τριμήνου ανήλθαν σε $283 εκ, αυξημένα 38% από έτος σε έτος. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο ήταν $2,12 cents, ή 16,44 HK cents. Τα καθαρά ταμειακά αποθέματα στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ήταν συνολικά $2,6 δισ.

Η εταιρεία συνεχίζει να διαφοροποιείται επιχειρηματικά, χτίζοντας γερά θεμέλια για το μέλλον στον τομέα της PC Plus εποχής με εντυπωσιακές επιδόσεις στα PCs αλλά και τις φορητές συσκευές όπως τα tablets και τα smartphones. Οι συνδυασμένες πωλήσεις της Lenovo σε smartphones και tablets κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν σε 15% επί του συνόλου των εσόδων της και ήταν αυξημένες κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος και 4% σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, με σταθερά βελτιούμενη κερδοφορία, χάρη στα Mobile Internet και Digital Home (MIDH) προϊόντα, περιλαμβανομένων smartphones, smart TVs και σε μεγάλο βαθμό των tablets.

«Η Lenovo δεν παραμένει μόνο κορυφαία PC εταιρεία παγκοσμίως, αλλά ανέρχεται και τέταρτη τόσο στη ζήτηση smartphones όσο και tablets συνεχίζοντας τη ραγδαία της ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, κατορθώσαμε να σημειώσουμε ρεκόρ σε έσοδα και κέρδη, βελτιώνοντας σημαντικά την κερδοφορία», δήλωσε ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo.

«Παράλληλα είμαστε αισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές της βιομηχανίας. Επωφελούμενη από την εταιρική ανανέωση και τη βελτίωση της κινέζικης αγοράς, η αγορά PC ανακτάται, και η ανάπτυξη των tablet συνεχίζει να στρέφεται προς mainstream και entry-level τμήματα, καθώς επίσης και σε αναπτυσσόμενες αγορές. Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Lenovo. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες και θα συνεχίσουμε τη δυναμική μας εξέλιξη».