ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Nestle

Πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Nestle

Τη δημιουργία 500 ευκαιριών μόνιμης απασχόλησης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Nestle, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Nestle needs YOUth» για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα προβλέπει συνολικά την πρόσληψη 10.000 νέων κάτω των 30 ετών και τη δημιουργία άλλων 10.000 θέσεων μαθητείας μέχρι το 2016.

Στην πρωτοβουλία θα συνεισφέρουν όλες οι ομάδες της Nestle στην Ευρώπη.

Οι θέσεις θα αφορούν όλους τους τομείς της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων παραγωγής, διοίκησης, ανθρώπινου δυναμικού, πωλήσεων, marketing, οικονομικών, μηχανολογίας, έρευνας και ανάπτυξης.

Την πρωτοβουλία παρουσίασε την Παρασκευή στην Αθήνα, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου της Nestle και διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη, Laurent Freixe.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, παρέστη τελικώς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και όχι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ήταν προγραμματισμένο.

«Η πρωτοβουλία της Nestle να προσφέρει στα επόμενα τρία χρόνια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, 20.000 νέες θέσεις εργασίας, μαθητείας και κατάρτισης στις κατά τόπους εταιρείες της, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, αποτελεί μια πρωτοβουλία με ισχυρά μηνύματα οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού. Με πραγματικό και επίκαιρο περιεχόμενο, δείγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Το πρόγραμμα "Nestle Needs YOUth", όπως άλλωστε υποδηλώνει και ο τίτλος του, αφορά σε νέους ανθρώπους. Γιατί οι νέοι αποτελούν αυτή την κοινωνική ομάδα που σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα έχει πληγεί περισσότερο από την πιο σκληρή και επώδυνη έκφραση της κρίσης, την ανεργία», προσέθεσε.