ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινοπρακτικά δάνεια για την Αλουμίνιον και την Protergia

Κοινοπρακτικά δάνεια για την Αλουμίνιον και την Protergia

Πραγματοποιήθηκε η μετατροπή του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της Aλουμίνιον και της Protergia, σύμφρωνα με ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίου.

Η Αλουμίνιν εξέδωσε κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 145 εκατ ευρώ και η 100% θυγατρική της «Protergia Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» με την επωνυμία «Protergia Θερμοηλεκτρική Αγίου Νικολάου Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας», εξέδωσε αντίστοιχα κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 104 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια των ανωτέρω ομολογιακών δανείων είναι 3 έτη, με δυνατότητα επέκτασης για 2 ακόμα έτη, ήτοι συνολικά έως 5 έτη.

Η «Protergia Θερμοηλεκτρική Αγίου Νικολάου Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας», θα αναδεχτεί λόγω απόσχισης με εισφορά προς αυτή τον κλάδο που αφορά στην παραγωγή ενέργειας από το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της «Protergia Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» με ημερομηνία κατάρτισης λογιστικής κατάστασης μετασχηματισμού την 31.08.2013.

Η παραπάνω εξέλιξη σε συνέχεια της αναχρηματοδότησης δανειακών υποχρεώσεων, ποσού έως 243.000.000 ευρώ, για διάρκεια τριών ετών, με τη δυνατότητα επέκτασης για ακόμα δύο έτη, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, εκτιμάται ότι βελτιώνει ουσιαστικά το πιστωτικό προφίλ (credit profile) του ομίλου.