ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και Τράπεζας Πειραιώς

Συνεργασία Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και Τράπεζας Πειραιώς

Διανύοντας τον 3ο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει τον δρόμο στον κλάδο της, ισχυροποιώντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη χώρα μας, σε σύμπραξη με την Τράπεζα Πειραιώς.

Μια αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση και ένας αξιόπιστος τραπεζικός όμιλος ενώνουν τις δυνάμεις τους, στην εφαρμογή ενός προγράμματος που χρηματοδοτεί την καλλιέργεια του ελληνικού κριθαριού, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη στους Έλληνες αγρότες. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, οι τοπικοί παραγωγοί, που συνεργάζονται με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, αποκτούν τη δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης των απαιτούμενων αναγκών τους, όποτε κι αν αυτές προκύπτουν, για όλα τα στάδια της παραγωγής τους, όπως είναι χαρακτηριστικά οι πρώτες ύλες, τα καύσιμα και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Έτσι, εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη υλοποίηση του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού για τους παραγωγούς, χωρίς καθυστερήσεις και δυσκολίες χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τη σιγουριά μιας ισχυρής ομπρέλας προστασίας με τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στοχεύοντας από την πρώτη στιγμή στην υπεύθυνη επένδυση στην πρώτη ύλη, έχει ήδη καταφέρει να διπλασιάσει τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της, σε σχέση με πέρσι, και να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συνεργαζόμενων παραγωγών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εφαρμόζει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού καλλιεργώντας 3.000 στρέμματα πλέον, στις περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Μαγνησίας, αναμένοντας τον προσεχή Ιούνιο πολλαπλάσια ποσότητα ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας.

Ο κ. Γιάννης Χήτος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Πορευόμαστε μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς για την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού στη χώρα μας, η εξέλιξη του οποίου προσδίδει προστιθέμενη αξία στην εγχώρια γεωργική παραγωγή και την εθνική οικονομία. Αποτελώντας την πρώτη ζυθοποιία που κάνει το βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία επένδυσης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θέτοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο μας την κάλυψη των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων μας αποκλειστικά από ελληνικό κριθάρι».