ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Coca Cola 3E: Ανυπόστατες οι κατηγορίες για μεταφορά παραγωγής

Coca Cola 3E: Ανυπόστατες οι κατηγορίες για μεταφορά παραγωγής

Για ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της από το Σωματείο Εργαζομένων Θεσσαλονίκης και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του, κάνει λόγο, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Coca- Cola Τρία Έψιλον, επαναλαμβάνοντας παράλληλα «την ισχυρή δέσμευσή της για σταθερή και ουσιαστική παρουσία» σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το 98% των διακινούμενων προϊόντων στην ελληνική αγορά -και συνεπώς στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα- παράγεται στη χώρα μας.

«Οι ισχυρισμοί για μεταφορά δραστηριοτήτων ή τμημάτων εκτός Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, για μη τήρηση νόμιμων διαδικασιών κατά τη διακίνηση και για εισαγωγή από τη Βουλγαρία είναι αναληθείς και άκρως δυσφημιστικοί», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με την πρόσφατη αλλαγή στον τρόπο διανομής των προϊόντων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη (μέσω εξωτερικών συνεργατών), η εταιρεία υπενθυμίζει ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με την εφαρμογή του μοντέλου, που ακολουθείται επί χρόνια στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τονίζει δε, ότι αρχής γενομένης από το 2011, η εταιρεία είχε καταθέσει στους εργαζομένους τέσσερις προτάσεις, με βασικό άξονα τη συνέχιση της συνεργασίας τους με την Coca Cola, αναλαμβάνοντας τη διανομή προϊόντων ως ανεξάρτητοι οδηγοί και διατηρώντας ουσιαστικά εγγυημένη εργασία μέχρι και επί πενταετία.