ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MLS Πληροφορική: Αύξηση 23% των καθαρών κερδών στο εννεάμηνο

MLS Πληροφορική: Αύξηση 23% των καθαρών κερδών στο εννεάμηνο

Σημαντική βελτίωση στα οικονομικά της μεγέθη παρουσίασε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, η εταιρεία MLS Πληροφορική.

Αναλυτικά, την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 6,09 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 21%.

Τα κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν άνοδο κατά 23% και ανήλθαν σε 1,35 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 13% στα 3,62 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 19,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 2,64 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 146% σε σχέση με τα διαθέσιμα στις 30 Σεπτεμβρίου /2012.

«Πιστεύουμε ότι η τριετία 2014-2016 θα είναι πολύ συναρπαστική για την MLS. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βάλαμε τις βάσεις με την ανάπτυξη των πρώτων μας ελληνικών καινοτόμων κινητών τηλεφώνων και tablets για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια. Οι ελληνικοί πλοηγοί MLS Destinator Talk&Drive κατέκτησαν την ελληνική αγορά με μερίδιο άνω του 50%, ενώ πουλιούνται σήμερα και σε άλλες έξι χώρες (Τουρκία, Χιλή, Μαρόκο, Κύπρο, Σαουδική Αραβία και Ιορδανία), δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS Πληροφορική κ. Γιάννης Καματάκης.

«Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα ελληνικά κινητά MLS iQTalk και τα ελληνικά tablets MLS iQTab να ακολουθήσουν επίσης εξαιρετική πορεία την επόμενη τριετία. Έχουμε εκπληκτικές καινοτομίες και νέα προϊόντα που αναπτύσσουμε και θα κυκλοφορήσουμε το επόμενο διάστημα στην αγορά με στόχο να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη: Making Life Simple (MLS)», προσέθεσε.