ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης Ντον Γκράνθαμ.

Ο κ. Γκράνθαμ εεπιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση.

Επιπλέον, εστίασε στο δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας και δεσμεύτηκε να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες που θα λειτουργήσουν θετικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Aναφορά έγινε στην έναρξη λειτουργίας του contact center στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με 350 θέσεις εργασίας στην παρούσα φάση, οι οποίες θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.

Στα 20 και πλέον χρόνια παρουσίας της εταιρείας στη χώρα μας, η Microsoft δίνει ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά, τόσο μέσα από το ευρύ δίκτυο συνεργατών της που αριθμεί 1.900 ελληνικές εταιρείες, όσο και μέσα από έμπρακτες πρωτοβουλίες για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία που τελούνται μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας που στηρίζει πάνω από 200 start ups και περισσότερους από 2.000 νέους επιστήμονες, με νέες τεχνολογίες και συμβουλές επιχειρηματικότητας.