ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Frigoglass: Στα 395,671 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

Frigoglass: Στα 395,671 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

Στα 395,671 εκατ. ευρώ διαμοφώθηκαν οι πωλήσεις της Frigoglass στο εννεάμηνο ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,651 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο τα καθαρά κέρδη ήταν 6,039 εκατ. ευρώ.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2013 οι ζημίες υποχώρησαν στα 8,219 εκατ. ευρώ, από 10,382 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 82,673 εκατ. ευρώ.

Τα κυριότερα στοιχεία των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου είναι, σύμφωνα με την εταιρεία:

1) Η απότομη μείωση των επενδύσεων των πελατών μας παγκοσμίως, και η δυσμενής πορεία των συναλλαγματικών ισοτιμιών οδήγησαν στην μείωση των πωλήσεων κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

2) Οι πωλήσεις επαγγελματικών ψυγείων (ICM) στην Ρωσία αυξήθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά το συνεχιζόμενο κλίμα ύφεσης στην Ευρώπη.

3) Μετά τις ισχυρές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου, οι πωλήσεις του κλάδου υαλουργίας περιορίστηκαν, εξαιτίας των σημαντικά μειωμένων επενδύσεων των πελατών.

4) Το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 140 μονάδες βάσης, η πίεση εξαιτίας της χαμηλής αξιοποίησης του παραγωγικού δυναμικού παραμένει.

6) Ο ρυθμός βελτίωσης του επιπέδου των αποθεμάτων σημείωσε κάμψη, εξαιτίας των χαμηλότερων πωλήσεων.

7) Η πειθαρχία στις επενδύσεις και ο αποτελεσματικός έλεγχος του κόστους διατήρησαν σε καλό επίπεδο τις ταμειακές ροές και την κερδοφορία, αντίστοιχα