ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλογιάννη:Νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουρισμό

Κεφαλογιάννη:Νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουρισμό

Νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουριστικό τομέα, χαρακτήρισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία στο ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στη γαστρονομία και το «city break».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι άλλων περιφερειών, εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΗΑΤΤΑ και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες. Εκ μέρους της τουρκικής πλευράς το «παρών» έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αμπντουραχμάν Αριτζί, ο υπουργός Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, καθώς και πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των αρμόδιων τουρκικών Αρχών τους τελευταίους μήνες. Και προσέθεσε, ότι το 2013 ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς αφίξεων Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.
Τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες πόλεις να προωθηθούν ως κύριοι προορισμοί «city break». Ο στόχος αυτός –είπε– είναι ρεαλιστικός καθώς υπάρχει εγγύτητα μεταξύ των δυο χωρών, δυνατότητα συχνών πτήσεων χαμηλού κόστους αλλά και εναλλακτικοί τρόποι μετάβασης (οδικώς και ακτοπλοϊκώς).

IMG 1423

Αναφερόμενη στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην αγορά της Τουρκίας, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι εδώ και έναν μήνα έχει αποσταλεί ειδικός εντεταλμένος, ώστε, σε συνεργασία με τις προξενικές Αρχές, να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την πληροφόρηση και υποδοχή των Τούρκων επιχειρηματιών του τουρισμού και των επισκεπτών από τη νέα χρονιά. Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι τουριστικές ανταλλαγές των δυο χωρών αποτελούν ιδανικό τρόπο προσέγγισης των δυο λαών και ενίσχυση των ήδη δυνατών δεσμών φιλίας.

Στην εκδήλωση για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας παραβρέθηκαν οι γνωστοί σεφ Λευτέρης Λαζάρου και Στέλιος Παρλιάρος οι οποίοι εκτέλεσαν συνταγές μαγειρικής. Η υπουργός Τουρισμού, στο διάστημα της διήμερης παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον κ. Αριτζί και τον κ. Μπαγίς. Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δυο χωρών, για ενδυνάμωση των τουριστικών σχέσεων, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων, καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη:Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως ανταγωνίστρια αλλά ως εταίρο

Όλγα Κεφαλογιάννη: Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη

Ροή Ειδήσεων