ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 59,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Aegean στο εννεάμηνο

Στα 59,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Aegean στο εννεάμηνο

Ο κύκλος εργασιών της ΑEGEAN στο εννεάμηνο Iανουαρίου - Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 532,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με το 2012.

Κατά την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 59,2 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες 8,7 εκατ. ευρώ το 2012.

Η βελτίωση του κύκλου εργασιών και του αποτελέσματος προέρχεται εξολοκλήρου από την επένδυση στην ανάπτυξη και την απόδοση του δικτύου εξωτερικού, που ενισχύθηκε περαιτέρω λόγω και των ευνοϊκών συνθηκών που επεκράτησαν στη χώρα κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και της ωρίμανσης της παρουσίας της εταιρείας σε νέες αγορές.

Η AEGEAN μετέφερε 3,2 εκατομμύρια επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2012. Η μέση πληρότητα των τακτικών πτήσεων στο δίκτυο εξωτερικού ενισχύθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στο 80%, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση του αποτελέσματος.

Η AEGEAN μετέφερε 9% περισσότερους επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού της Αθήνας, ενώ σημαντική αύξηση 22% επιτεύχθηκε στην κίνηση εξωτερικού από και προς τις άλλες 6 βάσεις της εταιρείας σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2012 με την AEGEAN να μεταφέρει 2,1 εκατομμύρια επιβάτες. Συνολικά η AEGEAN μετέφερε 5,3 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού, παρουσιάζοντας αύξηση 9% στη συνολική επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2012.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Επενδύουμε με συνέπεια στην εξωστρέφεια και την στήριξη του τουρισμού με αποτέλεσμα να ωφεληθούμε σημαντικά από την άνοδο του ρεύματος προς την χώρα. Η είσοδος σε νέες αγορές, η ωρίμανση των προσπαθειών διείσδυσης σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες διαχείρισης του κόστους των προηγούμενων ετών, οδήγησαν την AEGEAN να καταγράψει σημαντική κερδοφορία το εννεάμηνο του 2013, ύστερα από μία τριετή περίοδο ζημιών.»

Ροή Ειδήσεων