ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό 51 μηνών ο δείκτης PMI στη μεταποίηση

Σε υψηλό 51 μηνών ο δείκτης PMI στη μεταποίηση

Στις 49,2 μονάδες διαμορφώθηκε το Νοέμβριο ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) της Markit, από 47,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, αποτελώντας την υψηλότερη τιμή τους τελευταίους 51 μήνες.

Τα στοιχεία της έρευνας του Νοεμβρίου υπέδειξαν ότι τα επίπεδα νέων παραγγελιών σταθεροποιήθηκαν μετά την υποχώρηση του προηγούμενου μήνα και τα επίπεδα απασχόλησης μειώθηκαν με βραδύτερο ρυθμό, ενώ η εξέλιξη και των δύο παραμέτρων συνέβαλε επίσης στην αύξηση της τιμής του δείκτη PMI.

Τα επίπεδα παραγωγής στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών αυξήθηκαν ελάχιστα κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου δίνοντας ένα τέλος στην περίοδο συρρίκνωσης που ξεκίνησε στα τέλη του 2009. Ωστόσο, η ανάπτυξη περιορίστηκε μόνο στον τομέα καταναλωτικών αγαθών, ενώ οι παραγωγοί ενδιάμεσων και κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψαν χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής.

Τα επίπεδα των νέων παραγγελιών που έλαβαν οι κατασκευαστές παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, μετά την υποχώρηση που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών.

Τα συνολικά επίπεδα απασχόλησης στον τομέα της μεταποίησης εξακολούθησαν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Καθώς οι εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων ακολούθησαν τη γενική τάση προσλαμβάνοντας πρόσθετο προσωπικό, ο συνολικός αριθμός μείωσης των θέσεων εργασίας ήταν ο λιγότερο σημαντικός σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων