ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IBM:1,2 δισ. $ για την επέκταση της παρουσίας της στον τομέα του cloud

IBM:1,2 δισ. $ για την επέκταση της παρουσίας της στον τομέα του cloud

Αναπτύσσει ένα μεγάλο δίκτυο τοπικών κόμβων cloud για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, με 40 Data Center σε πέντε ηπείρους

Η IBM ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να διαθέσει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει σημαντικά την παγκόσμια παρουσία της στον τομέα cloud. Αυτή η επένδυση περιλαμβάνει ένα δίκτυο cloud centers, σχεδιασμένο για να προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία, διαφάνεια και έλεγχο, σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα δεδομένα τους, διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους και υλοποιούν τις λειτουργίες πληροφορικής στο cloud.

Αυτό το έτος, η IBM σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες cloud από 40 data center παγκοσμίως, σε 15 χώρες και πέντε ηπείρους, περιλαμβανομένων της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας. Η IBM θα ανοίξει 15 νέα κέντρα διεθνώς, επεκτείνοντας την υφιστάμενη παγκόσμια παρουσία 13 διεθνών data center της SoftLayer και 12 της IBM. Μεταξύ των πιο πρόσφατων data center που θα αρχίσουν να λειτουργούν είναι της Κίνας, της πόλης της Ουάσινγκτον, του Χονγκ Κονγκ, του Λονδίνου, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Καναδά, της Πόλης του Μεξικού και του Ντάλας. Με αυτή την ανακοίνωση, η IBM σχεδιάζει να έχει data center σε όλες τις σημαντικές γεωγραφικές τοποθεσίες και τα σημαντικά οικονομικά κέντρα, με σχέδια για επέκταση στη Μέση Ανατολή και την Αφρική το 2015.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά cloud θα αναπτυχθεί φτάνοντας στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020, ωθούμενη σε μεγάλο βαθμό από επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες που υλοποιούν υπηρεσίες cloud για τη διάθεση, την πώληση και την ανάπτυξη προϊόντων, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού τους και το μετασχηματισμό των επιχειρησιακών πρακτικών τους.

«Η IBM συνεχίζει να επενδύει σε τομείς με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης,» δήλωσε ο Erich Clementi, επικεφαλής του τομέα IBM Global Technology Services. «Πέρυσι, η IBM πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση, προσθέτοντας την εξαγορά της SoftLayer, έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο υφιστάμενο, υψηλής αξίας, χαρτοφυλάκιo λύσεων cloud. Η τωρινή ανακοίνωση αποτελεί άλλο ένα μεγάλο βήμα στην προώθηση της διεθνούς επέκτασης της παρουσίας της IBM στον τομέα του cloud και στην παροχή βοήθειας στους πελάτες για το μετασχηματισμό τους.»

Οι νέες επενδύσεις που πραγματοποιεί η IBM στον εν λόγω τομέα θα προσφέρουν στους επιχειρηματικούς πελάτες τη δυνατότητα να τοποθετούν και να ελέγχουν τα δεδομένα τους σε παγκόσμια κλίμακα. Η IBM SoftLayer παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέγουν το περιβάλλον και την τοποθεσία cloud που εξυπηρετεί καλύτερα τις επιχειρησιακές τους ανάγκες, προσφέροντας ορατότητα και διαφάνεια ως προς το πού βρίσκονται τα δεδομένα, καθώς και έλεγχο της ασφάλειας και της τοποθέτησης των δεδομένων.

Η IBM SoftLayer είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής απόδοσης παγκοσμίως, σε όλο το δίκτυο της SoftLayer. Ο συνδυασμός κατανεμημένων, τοπικών data centers και ενός παγκόσμιου δικτύου επιτρέπει στους πελάτες να τοποθετούν τα δεδομένα όπου απαιτείται, όποτε απαιτείται, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ενοποιούν ή να συγκεντρώνουν τα δεδομένα, όπως χρειάζεται. Αυτό επιτρέπει βελτιστοποιημένη απόδοση και απόκριση των εφαρμογών. Η μοναδική αρχιτεκτονική δικτύου της SoftLayer επιτρέπει στους πελάτες να βελτιστοποιούν την απόδοση σε παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό δίκτυο, χωρίς να υπόκεινται στη μη ελεγχόμενη φύση των δημόσιων δικτύων και του internet.

«Ο ρυθμός διεθνούς επέκτασης της Cloudant ενισχύεται από τη δέσμευση αδιάλειπτης λειτουργίας που αναλαμβάνουμε έναντι των πελατών μας.» δήλωσε ο Derek Schoettle, Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudant, εμπορικού συνεργάτη της ΙΒΜ. «Αποστολή μας είναι να αποτελούμε το πρότυπο επιπέδου δεδομένων για εφαρμογές Web και φορητών συσκευών. Αυτή η αποστολή απαιτεί από εμάς να προωθούμε τα δεδομένα εφαρμογών σε όλο το δίκτυο, σε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατές θέσεις. Η επέκταση πέρα από το τρέχον αποτύπωμα της IBM SoftLayer θα προσφέρει σημαντική αξία στην επιχείρησή μας. Η επένδυση που πραγματοποιεί η IBM για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της δεν θα συμβάλει μόνο στην ενίσχυση της ανάπτυξής μας, αλλά θα ενισχύσει επίσης την ανάπτυξη χιλιάδων χρηστών της Cloudant παγκοσμίως.»

Στον σημερινό κόσμο της ταχείας απόκρισης, με τον πολλαπλασιασμό των δεδομένων από φορητές συσκευές και κοινωνικά δίκτυα, αυτός ο τύπος αυτοματοποίησης και ταχύτητας πρόσβασης σε δεδομένα με υψηλή διαθεσιμότητα και έλεγχο καθιστά την υποδομή cloud της IBM SoftLayer ένα ιδανικό πόρο δυνατοτήτων για τους επιχειρηματικούς πελάτες παγκοσμίως.

«Το cloud αντιπροσωπεύει ένα αναπτυσσόμενο τομέα για επιχειρηματικές επενδύσεις,» δήλωσε η Ann Winblad, συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hummer Winblad Venture Partners. «Επενδύοντας στο οικοσύστημα cloud, η IBM δεν διευκολύνει μόνο τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το cloud και να ενισχύσουν την καινοτομία, αλλά βοηθά επίσης τις νέες εταιρείες κάθε μεγέθους να αναπτυχθούν ταχύτερα», δήλωσε η Winblad.

Η IBM SoftLayer αποτελεί τη βάση του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου cloud της IBM

Η εξαγορά της SoftLayer αντιπροσωπεύει άλλη μια σημαντική επένδυση για τους πελάτες της IBM. Από την εξαγορά της, το 2013, η IBM SoftLayer έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε σχεδόν 2.400 νέους πελάτες cloud.

Μάλιστα, η IBM σχεδιάζει να καταστήσει τη SoftLayer τη βάση του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου της cloud. Η υποδομή της SoftLayer θα παράσχει μια επεκτάσιμη, ασφαλή βάση για την παροχή σε παγκόσμια κλίμακα υπηρεσιών cloud που περιλαμβάνουν τις μεγάλου εύρους λύσεις middleware και λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS) της IBM. Η ευελιξία και το παγκόσμιο δίκτυο της SoftLayer θα διευκολύνουν επίσης την ταχύτερη ανάπτυξη, υλοποίηση και παροχή λύσεων για φορητές συσκευές, ανάλυσης δεδομένων και κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πελάτες υιοθετούν το cloud ως πλατφόρμα παροχής λειτουργιών πληροφορικής και διαχείρισης των επιχειρήσεών τους.

Πρόσφατα, η IBM πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση ιδρύοντας το IBM Watson Group, μια νέα επιχειρηματική μονάδα με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη και εμπορία καινοτομιών γνωστικής τεχνολογίας και Big Data που παρέχονται μέσω cloud. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η IBM θα υλοποιήσει επίσης το Watson σε SoftLayer.

Σχετικά με τις λύσεις cloud computing της IBM

Η IBM είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα cloud, με ένα απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο ανοικτών λύσεων cloud που βοηθά του πελάτες να σκεφτούν, να δημιουργήσουν ή να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει την ικανότητα να ενσωματώσει τη μοναδική εμπειρογνωμοσύνη στους κλάδους της οικονομίας με τις απαράμιλλες δυνατότητες cloud που διαθέτει, έχοντας ήδη βοηθήσει περισσότερους από 30.000 πελάτες παγκοσμίως. Σήμερα, η IBM διαθέτει περισσότερες από 100 λύσεις SaaS για cloud, χιλιάδες εξειδικευμένους επαγγελματίες με γνώση σε βάθος των διαφορετικών κλάδων της οικονομίας, οι οποίοι βοηθούν τους πελάτες να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους καθώς και ένα δίκτυο με 40 data center παγκοσμίως.

Από το 2007, η IBM έχει επενδύσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 15 εξαγορές, προκειμένου να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της στον τομέα του cloud και να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο cloud υψηλής αξίας. Η IBM έχει κατοχυρώσει 1.560 ευρεσιτεχνίες στον τομέα cloud εστιάζοντας στην προώθηση της καινοτομίας. Μάλιστα, η IBM βρέθηκε στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τους κορυφαίους αποδέκτες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για 21ο συνεχόμενο έτος. Η IBM επεξεργάζεται περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια συναλλαγές πελατών σε καθημερινή βάση μέσα από το δημόσιο cloud της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προτάσεις cloud της IBM, επισκεφθείτε την τοποθεσία http://www.ibm.com/cloud.