Πιθανή παράταση στην έναρξη λειτουργίας συστημάτων εισροών-εκροών

Πιθανή παράταση στην έναρξη λειτουργίας συστημάτων εισροών-εκροών

Τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα εισροών-εκροών που θα ελέγχει το λαθρεμπόριο καυσίμων από τα πρατήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλους πέντε νομούς της χώρας.


Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο καθυστέρησης στη διασύνδεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων, όπως προκύπτει από την ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων.

Το κύριο θέμα της ημερίδας, που πραγματοποίηθηκε την Κυριακή, ήταν οι καταληκτικές ημερομηνίες των συνδέσεων των συστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γ. Ασμάτογλου υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ότι διαφαίνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση για την εισαγωγή των στοιχείων των συστημάτων εισροών-εκροών των πρατηρίων στην ΓΓΠΣ, όσο και για τις καταληκτικές ημερομηνίες εισαγωγής των τεχνικών χαρακτηριστικών των εγκαταστατών στο Μητρώου της ΓΓΠΣ και όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΓΓΠΣ Θ. Παγτζής, το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης, αναλόγως των συνθηκών, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.