Εκπρόσωπος ΕΕ: Η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα δεν είναι μακριά

Εκπρόσωπος ΕΕ: Η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα δεν είναι μακριά

Η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα δεν είναι μακριά, δήλωσε σήμερα  εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί εντός της εβδομάδος

 

Ο ίδιος εκπρόσωπος με δηλώσεις του στο στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πρόσθεσε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής, δεδομένου ότι, όπως είπε, η ελληνική πλευρά δεν έχει δώσει απόλυτα πειστικές απαντήσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014 και το 2015.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το πλέον κρίσιμο ζήτημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικα, παραμένει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η επιστροφή της τρόικα θα εξαρτηθεί, εν μέρει και από το αποψινό Eurogroup και την παρουσίαση που θα κάνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Τέλος, ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει από την ελληνική πλευρά τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος του 2013, τα οποία βρίσκονται υπό αξιολόγηση. Επανέλαβε, δε, ότι η Επιτροπή αναμένει την επικύρωση της Eurostat για τα στοιχεία αυτά στις 23 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: 

Νταίσελμπλουμ: Μετά τις ευρωεκλογές οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα