ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Tο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων μειώνει τις χειραψίες»

«Tο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων μειώνει τις χειραψίες»

Η απλοποίηση κάθε μορφής αδειοδότησης με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι σημαντική, αφού μειώνει τις πολλές «χειραψίες» μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξοικονομώντας στον επιχειρηματικό κόσμο χρόνο και χρήμα.

Αυτό σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης με αφορμή την παρουσίαση από το υπουργείο Ανάπτυξης του σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Κατά τον κ. Κορκίδη, προϋπόθεση της συνολικής απλοποίησης των διαδικασιών είναι η «Υπηρεσία Μιας Στάσης» την οποία ήδη προσφέρουν τα επιμελητήρια, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι με τον νέο νόμο, θα διευκολύνεται πολύ η λειτουργία των επιχειρήσεων με την εφαρμογή της «ψηφιακής υπογραφής» η διαδικασία της οποίας, ωστόσο, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

korkidiS

Τα 59 επιμελητήρια της χώρας διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να καταστούν τα «ΚΕΠ» της Επιχειρηματικότητας που θα διευκολύνουν τη δημιουργία και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη: Εργαζόμαστε συστηματικά για την προσέλκυση επενδύσεων

Σαμαράς: Βάζουμε γερά θεμέλια (vid)