Νέες αποκαλύψεις εκθέτουν Ραπτόπουλο-Παπακωνσταντίνου

Newsroom Newsroom

Νέες αποκαλύψεις εκθέτουν Ραπτόπουλο-Παπακωνσταντίνου
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του "Πρώτου Θέματος" για τον επιχειρηματία και την ευνοϊκή αντιμετώπιση του από τον υπουργό Οικονομικών

Για συνέργεια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ζημιά του δημοσίου λόγω παραγραφής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων του επιχειρηματία κ. Γιάννη Ραπτόπουλου κάνει λόγο σε νέο της δημοσίευμα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να έχει συγκαλέσει την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 14, που επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων έχει υπογράψει την άρση των δεσμεύσεων για τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο επιχειρηματίας προσέρχεται στην Αγροτική Ασφαλιστική και επιτυγχάνει τη μεταφορά χιλιάδων συμβολαίων που είχε κερδίσει με «φωτογραφικό» διαγωνισμό από την Exrpess Service στην προσωπική του εταιρεία.

Όλα αυτά τη στιγμή που κ. Ραπτόπουλος χρωστά συνολικά 133,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, καθώς από το 1992 και μετά δεν έχει πληρώσει εισφορές για τους 1.300 εργαζόμενους του, γράφει το «Πρώτο Θέμα».

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών έρχεται να δικαιώσει τον επιχειρηματία και στο αίτημά του για επιστροφή ΦΠΑ ύψους 27 εκατ. ευρώ πριν καν οι υπηρεσίες ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους.

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών

Για προσπάθεια εκφοβισμού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας: «Δεν πρόκειται να σταματήσει η έρευνα που ήδη διενεργείται από το ΣΔΟΕ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για τον κ. Αναστασιάδη, ούτε τις όποιες σχετικές ενέργειες αποφασίσει η Δικαιοσύνη».

Το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει, πως τα εν λόγω δημοσιεύματα θα τα διαβιβάσει μαζί με το σύνολο του σχετικού φακέλου στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved