Κατά της τρόικα και η Κριστίν Λαγκάρντ

Κατά της τρόικα και η Κριστίν Λαγκάρντ

Tα βέλη της στην τρόικα έστρεψε και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ μιλώντας στην εκπομπή Q&A του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC παραδέχτηκε αστοχίες της τρόικα στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Όντως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε και λάθος προσέγγιση», είπε ωστόσο επισήμανε ότι σε αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία που δίνονταν για την ελληνική οικονομία και τα οποία «δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

Προηγήθηκε η ερώτηση μιας κοπέλας από το κοινό που συμμετείχε στη συζήτηση και είπε ότι τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα «έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη» με τις αστοχίες τους.

Πάντως η κ. Λαγκάρντ εκτίμησε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης. «Όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943», ανέφερε.

Έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ταξίδι» με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα, όπως είπε, για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.

Η κ. Λαγκάρντ βρίσκεται στο Σίδνεϊ για την προετοιμασία των Συνόδων Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των G20.

Διαβάστε επίσης:

Κριστίν Λαγκάρντ:«Δεν είμαστε ελαστικοί έναντι της Ελλάδας»

Αποκλειστικό: Θέλει να αποχωρήσει από την ελληνική Τρόικα ο Πολ Τόμσεν

«Καμπανάκι» Λαγκάρντ για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Σόιμπλε: Δε θα ήθελα να εφαρμόσω στη Γερμανία το πρόγραμμα της Ελλάδας