ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Eurobank

Bloomberg: Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Eurobank

Ενδιαφέρον για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Eurobank εκφράζουν διεθνείς επενδυτές, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Χρήστου Μεγάλου στο Bloomberg.

Ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η τράπεζα βρίσκεται σε επαφές με διεθνείς επενδυτές, «συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στην τράπεζα ως anchor investors».

Αυτοί οι επενδυτές «επιβεβαιώνουν το αμείωτο ενδιαφέρον τους σε αυτό το στάδιο» για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, ανέφερε ο επικεφαλής της Eurobank. Πρόσθεσε ακόμη πως η τράπεζα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον βασικό της μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), για την ολοκλήρωση του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης και την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η τράπεζα θα αναζητήσει κεφάλαια 3 δισ. ευρώ από τις αγορές, έχοντας όμως το δίχτυ ασφαλείας του ΤΧΣ. Το κεφαλαιακό κενό που εντόπισαν τα stress tests της BlackRock ανέρχονται στα 2,945 δισ., ενώ η ΑΜΚ την οποία εισηγείται η διοίκηση είναι στα πρότυπα αυτής που έχει εξαγγελθεί με στόχο την διάθεση στρατηγικού ποσοστού της τράπεζας σε ιδιώτες.

Τα βασικά επενδυτικά funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΑΜΚ της τράπεζας είναι το York Capital, το Apollo και το Fairfax, τα οποία εκφράζουν την επιθυμία, αντί για 1 δισ. ευρώ, να αυξήσουν την επένδυσή τους στο 1,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας πέρασε η Eurobank