ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» Ρεν: Δεν θα δοθούν όλες οι συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα!

«Βόμβα» Ρεν: Δεν θα δοθούν όλες οι συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα!

Ο Επίτροπος της ΕΕ Ολι Ρεν σε ερώτηση του Ελληνα Ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη για τις 360.000 συντάξεις που εκκρεμούν και το πρωτογενές πλεόνασμα, απάντησε πως «δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, με βάση τα νέα δεδομένα».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης «ο Ρεν διαβεβαιώνει μάλιστα ότι χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις για πρόωρες συντάξεις δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές!»

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Επίτροπος Rehn (E-000106/2014), απάντησε ότι «Σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς στατιστικούς κανόνες του ΕΣΛ, η συνταξιοδότηση επηρεάζει το δημοσιονομικό έλλειμμα αφότου έχει εγκριθεί η σχετική αίτηση», που σημαίνει ότι όταν οι άνθρωποι βγαίνουν στη σύνταξη και η κυβέρνηση καθυστερεί τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων, όπως συμβαίνει μαζικά τα τελευταία χρόνια, τότε φουσκώνει πλασματικά το πρωτογενές πλεόνασμα έχοντας απλώς μεταθέσει τις υποχρεώσεις του 2012 και 2013 στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Rehn απάντησε επίσης ότι «μέρος των αιτήσεων που εκκρεμούν οφείλεται στο γεγονός ότι η ηλικία συνταξιοδότησης αυξήθηκε κατά 2 έτη από την 1η Ιανουαρίου 2013. Αυτό οδήγησε σε εκκρεμούσες αιτήσεις συνταξιοδότησης εκ μέρους εκείνων που υπέβαλαν σχετική αίτηση για σύνταξη, χωρίς να έχουν ακόμη συμπληρώσει το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι αιτήσεις αυτές φυσικά δεν θα εγκριθούν. Ως εκ τούτου, δεν θα έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις.»

Διαβάστε επίσης

Παράταση καταβολής αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων

ΟΟΣΑ: Καμπανάκι... περικοπών στα κοινωνικά επιδόματα