ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά νέα πρόταση εξαγοράς από την Lamda για το Ελληνικό

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά νέα πρόταση εξαγοράς από την Lamda για το Ελληνικό

Η Lamda Development καλείται να καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ, έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, νέα βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς για το «Ελληνικό ΑΕ»

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της LamdaDevelopment, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας. Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Όπως σημειώνεται, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, PiraeusBank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, HappoldConsulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της LamdaDevelopment, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairnessopinion").

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις – βόμβα για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού!