ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος:«Διέξοδος το μοντέλο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας»

Μίχαλος:«Διέξοδος το μοντέλο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας»

«Διέξοδο στην ελληνική οικονομία μπορεί να προσφέρει το μοντέλο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας» ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική επιχειρηματικότητα».

«Χρειάζεται ακόμη αρκετή προσπάθεια, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και από την πλευρά της Κοινωνίας των Πολιτών, ώστε να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό πλαίσιο υποστήριξης των κοινωνικών επιχειρήσεων, με τη συμβολή και των επιμελητηρίων» είπε ο κ. Μίχαλος και συμπλήρωσε:

«Είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται να δώσουμε μια μεγάλη μάχη με στόχο να διασφαλιστεί η επιβίωση του θεσμού, ο οποίος έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο της τρόικας. Η ρύθμιση για την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια από το 2015 είναι το επιστέγασμα ενός ιδιότυπου διωγμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και μια τετραετία περίπου, με τα σχέδια περί υποχρεωτικών συνενώσεων και συγχωνεύσεων».

Διαβάστε επίσης

ΕΒΕΑ: Η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται μόνο από το μισθολογικό κόστος