ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το Α' δίμηνο 2014

Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το Α' δίμηνο 2014

Στα 3,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρώτο δίμηνο του 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης (από 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2013), όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «η χώρα συνεχίζει, για 2η χρονιά, να έχει υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Πρωτογενή πλεονάσματα που ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και βοηθούν στη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος για τη χώρα μας θέτοντας την Ελληνική οικονομία σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου».

«Για τον λόγο αυτό είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί με τόσο μεγάλο κόστος. Με πίστη, εθνικό σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει και μπορούμε, όπως έχει αποδειχθεί, να πετυχαίνουμε τους στόχους και ταυτόχρονα να διεκδικούμε καλύτερους όρους συνεργασίας από τους εταίρους και δανειστές μας» καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Reuters: «Η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι εκπληκτική»