ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Αλμούνια για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Ο Αλμούνια για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ακολουθήσει τον σωστό δρόμο και θα τα καταφέρει στο τέλος να βγει από την κρίση.

Από το βήμα του συνεδρίου της ελληνικής Προεδρίας για τον Ανταγωνισμό ο κ. Αλμούνια σημείωσε: «Θυμάμαι την αρχή της κρίσης του χρέους. Από τότε η Ελλάδα έχει θεσπίσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η πορεία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Ο δρόμος είναι μακρύς και καθόλου εύκολος. Δεν πρόκειται όμως για αγώνα ταχύτητας αλλά αντοχής».Συνέστησε στην κυβέρνηση να μην χάσει ....«τη γραμμή του τερματισμού σε αυτό τον αγώνα».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ικανοποίησήη του για το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τόνισε ότι έχει γίνει καλή δουλειά σε ένα δύσκολο περιβάλλον ενώ πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά όσους δουλεύουν με τους κανόνες του παιχνιδιού για να δημιουργήσουν πλούτο και ανάπτυξη. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί το έργο της επιτροπής».

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών – Αλλά για πόσο...