ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολι Ρεν: «Η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει πρόβλημα»

Ολι Ρεν: «Η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει πρόβλημα»

Η οικονομία της Ελλάδας άρχισε πάλι να αναπτύσσεται και η Ευρώπη δεν κινδυνεύει, υποστηρίζει ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RheinischePost.

«Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία περαιτέρω βοήθεια και έτσι το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ατζέντα», επισημαίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

«Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και η Αθήνα κατάφερε μάλιστα να διαθέσει με επιτυχία τα κρατικά της ομόλογα στις αγορές», προσθέτει.

Στην υπενθύμιση του δημοσιογράφου ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υποσχέθηκαν στην Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων τους, ο κ. Ρεν επιβεβαιώνει ότι «οι δεσμεύσεις των υπουργών τον Νοέμβριο του 2012 ισχύουν», ωστόσο, όπως λέει, «χρειαζόμαστε κατ’ αρχήν μία νέα αποστολή της τρόικας και μια νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους». Τότε θα μπορέσουμε το φθινόπωρο, επ’ αυτής της βάσης, να λάβουμε μια απόφαση, σημειώνει ο ευρωπαίος επίτροπος.

Ερωτηθείς εάν αποκλείει ένα δεύτερο «κούρεμα» του χρέους ο κ. Ρεν επισημαίνει: «Έχω σταματήσει να λέω οτιδήποτε οριστικό όσον αφορά την Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους συνιστά αναμφίβολα ένα πρόβλημα».

Ωστόσο, ο Φιλανδός πολιτικός διευκρινίζει: «Οποιεσδήποτε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό… εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ρυθμό ανάπτυξης που λαμβάνει κανείς ως βάση».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης

IFO: Αυταπάτη το πλεόνασμα