ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ελέγχει τις συναλλαγές στη Eurobank

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ελέγχει τις συναλλαγές στη Eurobank

Ελεγχο των συναλλαγών που έγιναν λίγο πριν από την εισαγωγή των μετοχών της Eurobank, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου, προαναγγέλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει πως σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα υπάρξουν κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση, άλλαξαν χέρια 197 εκατ. μετοχές, αξίας 73 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες αρκετοί επενδυτές που μπήκαν στην αύξηση κεφαλαίου προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών, τις οποίες δεν κατείχαν και θα τις αποκτήσουν την Παρασκευή.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με τη διενέργεια ανοιχτών πωλήσεων που συνδέονται με επικείμενες εισαγωγές μετοχών προερχόμενων από πρωτογενή διάθεσή τους, επισημαίνει την ανάγκη τήρησης του δεσμευτικά και πανευρωπαϊκά ισχύοντος καθεστώτος που διέπει τις ανοικτές πωλήσεις.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποιεί και διαβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 4141/2013), θα προβεί σε έλεγχο των συναλλαγών που σχετίζονται με τα ανωτέρω και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα επιβάλει τις προσήκουσες κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης

Eurobank: Η ΕΕ ενέκρινε το σχέδιο αναδιάρθρωσης