ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα της... ντροπής

Κοινωνικό μέρισμα της... ντροπής

Δίχως τέλος τα ευτράπελα με το κοινωνικό μέρισμα.

Με το... γιοφύρι της Αρτας μοιάζουν οι πρακτικές του Θεοχάρη που οδηγούν τους πολίτες στα... όριά τους και την κυβέρνηση σε κατάρρευση.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το κοινωνικό μέρισμα-κοροϊδία των 8 ευρώ (!!!), η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφάσισε να αλλάξει για μια ακόμα φορά τα κριτήρια.

Το επικοινωνιακό τρικ, πάνω στο οποίο η κυβέρνηση στήριξε αρκετές από τις προεκλογικές προσδοκίες της, φαίνεται λοιπόν ότι τελικά γυρνάει μπούμερανγκ και οδηγεί σε «πολιτικό Βατερλό», οδηγώντας σε νέες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς φαίνεται ότι οι αρμόδιοι κατάλαβαν το απίστευτο λάθος που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Άλλωστε η αδυναμία και οι αδικίες του συστήματος και του καταμερισμού του κοινωνικού μερίσματος ήταν φανερές, αφού για κάθε ένα ευρώ που αυξανόταν το εισόδημα αντίστοιχα ο δικαιούχος έχανε ένα ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως έγραφε χθες το Newsbomb.gr, αν μια οικογένεια με δύο παιδιά είχε το... αστρονομικό εισόδημα των 10.800 ευρώ θα εισέπραττε μέρισμα 33 ευρώ, ενώ για εισόδημα 24 ευρώ επιπλέον (δηλαδή 10.824 ευρώ), τότε θα εισέπραττε το ποσό των 8 ευρώ!

Η απόλυτη κοροϊδία δηλαδή! Και όπως φαίνεται οι αδικίες του μέτρου παραμένουν και οι αλλαγές συνεχίζονται...

Μιλώντας την Πέμπτη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου επιβεβαίωσε ότι τα νέα κριτήρια εξετάζονται (για μια ακόμα φορά!), ενώ ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από τις 9 Μαϊου και μετά.

Πάντως κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν για μια ακόμα φορά την ηλεκτρονική εφαρμογή: http://linkis.com/www1.gsis.gr/webtax/xUe2C

Ακόμα πάντως δεν φαίνεται να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, κάτι που μάλλον αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, τα τελικά κριτήρια αναμένονται να καθοριστούν ως εξής:

- στις 6.500 ευρώ για τον άγαμο,

-στις 8.667 ευρώ για τον έγγαμο,

-στις 9.750 ευρώ για τον έγγαμο με ένα παιδί,

-στις 10.833 ευρώ για γονείς με δύο παιδιά,

-στις 11.917 ευρώ για γονείς με τρία παιδιά και

-στις 13.000 για γονείς με τέσσερα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Η απόλυτη κοροϊδία – Δίνουν επίδομα 8 ευρώ! (vid)

Κοινωνικό μέρισμα: Αυξάνονται τα κριτήρια, μειώνεται το ποσό!