ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει την αναβολή της συνεδρίασης του ΔΝΤ

ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει την αναβολή της συνεδρίασης του ΔΝΤ

Πριν από το τέλος Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για «αναληθείς πληροφορίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθυστέρηση των δόσεων προς την Ελλάδα το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι:

Οι πληροφορίες που επικαλούνται είναι αναληθείς. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει πριν από το τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 5ης Μαΐου. Ως γνωστόν, το ανακοινωθέν έθετε τη συνεδρίαση αυτή στις αρχές Ιουνίου.

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 -2018.

Το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στην ενδιάμεση περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με το Πρόγραμμα, υπερκαλύπτεται από την καλύτερη επίδοση του 2014, από τις θετικές επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες που έχουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς από τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία που προβλέπονται από την έξοδο στις αγορές τραπεζών και επιχειρήσεων».

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση «χειραγώγησης» του πολιτικού σκηνικού στήνει το ΔΝΤ

Ροή Ειδήσεων