Πρωθυπουργός Βαυαρίας: «Δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο η Ελλάδα»

NEWSBOMB

Πρωθυπουργός Βαυαρίας: «Δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο η Ελλάδα»

«Στην παρούσα φάση δεν διακρίνω την αναγκαιότητα ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. Όποιος κάνει λόγο για επιτυχίες θα πρέπει να τις αποδεικνύει», επισημαίνει ο Χορστ Ζεεχόφερ.

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ο χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας απορρίπτει το γαλλικό αίτημα για τεχνητή μείωση της ισοτιμίας του ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές της Γαλλίας και τονίζει: «Πρόκειται για λάθος. Το ευρώ θα πρέπει να παραμείνει ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα. Το έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο κατά την εισαγωγή του κοινού νομίσματος και αυτό δεν αλλάζει. Είμαι ενάντια στην χειραγώγηση της ισοτιμίας του ευρώ για προφανείς πολιτικούς λόγους. Το ευρώ δεν επιτρέπεται να καταστεί ασταθές νόμισμα».

Όπως υπογραμμίζει ο συντηρητικός πολιτικός, η Γαλλία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποφύγει την οικονομική σταθεροποίηση. «Η Γερμανία αλλά και οι χώρες της κρίσης Ιρλανδία και Πορτογαλία πέτυχαν στο πεδίο αυτό. Ενδεχόμενη αποκήρυξη του σταθερού ευρώ θα ήταν ένα ιστορικό λάθος. Απευθύνω έκκληση στην ΕΚΤ να αντισταθεί σε αυτόν τον πειρασμό», τονίζει ο Χορστ Ζεεχόφερ.

ΠΗΓΗ DW

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Το τεχνικό κλιμάκιο θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved