ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μώραλης: Να μην πωληθεί το λιμάνι του Πειραιά

Μώραλης: Να μην πωληθεί το λιμάνι του Πειραιά

Να μην πωληθεί ο ΟΛΠ προτείνει μέσω επιστολής του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος μάλιστα ζητά τη συμμετοχή του δήμου στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει: «Το λιμάνι δεν πρέπει να πουληθεί. Nα αναθεωρηθούν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του 67% του Οργανισμoύ».
Υποστηρίζει μάλιστα πως η αναπτυξιακή προοπτική και η ανταγωνιστική θέση του λιμένα του Πειραιά θα ενισχυθεί εάν η πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΠ παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» άλλωστε έχει ταχθεί εξ αρχής υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. «Πιστεύουμε ότι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του λιμανιού συνδέεται με την ανάπτυξη και την πορεία της πόλης» αναφέρει.

«Ο Δήμος Πειραιώς πιστεύουμε και ζητάμε να συμμετάσχει στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Διεκδικούμε διευρυμένη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΟΛΠ με στόχο, όχι μόνο τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία καινούργιων και βιώσιμων θέσεων απασχόλησης» αναφέρει ο νέος δήμαρχος.

Κλείνοντας την επιστολή του καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει ανοικτός διάλογος με την τοπική κοινωνία «με στόχο την αναθεώρηση και επανασχεδιασμό των επιλογών του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

1
moralis-epistoli-2