ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sacks: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει γερά θεμέλια

Goldman Sacks: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει γερά θεμέλια

Η Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα εκτιμά πως η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού τομέα έχει ισχυρά θεμέλια.

Επιπλέον, δίνει σύσταση «Αγορά» (buy) για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Αναλυτικότερα, στη έκθεση (Banking on the Greek recovery) αναφέρεται πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι πολύ καλύτερα κεφαλαιοποιημένες μετά το πρόσφατο γύρο ανακεφαλαιοποίησης και αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από την τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά και τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές.

Η Goldman Sachs ξεκαθαρίζει πως η ανάκαμψη της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να πάρει χρόνο, αλλά τελικά οι τράπεζες θα μπορούν να προσφέρουν κορυφαίες αποδόσεις σε σχέση με άλλες τράπεζες της ζώνης του ευρώ. Στο σημείο αυτό σημειώνει πως τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών υποστηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Σε μακροπρόθεσμη βάση η Goldman Sachs χαρακτηρίζει την κεφαλαιακή κάλυψη των ελληνικών τραπεζών καλή σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους, ωστόσο σημειώνει πως βραχυπρόθεσμα η κεφαλαιοποίησή τους πιθανό να μειωθεί γεγονός που σχετίζει με την εξόφληση των προνομιούχων μετοχών και την πλήρη εναρμόνιση με τη Βασιλεία III.

Έτσι, εκτιμά πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) των ελληνικών τραπεζών θα διαμορφωθεί μεταξύ 8%-12%.

Για την Εθνική Τράπεζα η Goldman Sachs δίνει σύσταση «buy» και τιμή-στόχο τα 3,15 ευρώ, για την Alpha Bank δίνει σύσταση «buy» και τιμή-στόχο τα 0,80 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο 1,75 ευρώ και για την Eurobank δίνει σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο 0,40 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Διεθνείς οίκοι προειδοποιούν για αποπληθωρισμό της Ευρωζώνης