ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Δασκαλόπουλος στο CNBC: Ιδρυση Private Equity Fund

Δ. Δασκαλόπουλος στο CNBC: Ιδρυση Private Equity Fund

Την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα Επενδυτικό Σχήμα Επιχειρηματικού Κεφαλαίου (private equity fund) 150 εκατομμυρίων ευρώ ανέφερε ο ο αντιπρόεδρος της Business Europe Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε συνέντευξή του στο CNBC.

Επιπλέον, τόνισε πως η ελληνική κοινωνία επιβεβαίωσε την απόφασή της να παραμείνει ένας ισότιμος Ευρωπαϊκός εταίρος και, ταυτόχρονα, να στραφεί προς ένα εξωστρεφές, διεθνώς ανταγωνιστικό μοντέλο ανάπτυξης.

"Σε όλους τους τομείς και κλάδους της οικονομίας υπάρχουν άτομα και εταιρείες με ικανότητες και δυναμικές προοπτικές που μπορούν να αποτελέσουν βασική αιχμή σ' αυτήν την ανασύνταξη της οικονομίας. Σ' αυτούς θα επενδύουμε με ορίζοντα 5-7 έτη" δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος, με ελληνικά και ξένα κεφάλαια που πιστεύουν στα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία.

"Η κρίση δεν έχει εγκαταλείψει την Ευρώπη. Είναι ορατός ο κίνδυνος μίας οικονομικής στασιμότητας και της συνεπακόλουθης πολιτικής αστάθειας. Οι λαοί της Ευρώπης το διαβλέπουν και γι' αυτό με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν ένα ισχυρό και καθαρό μήνυμα που οι ηγεσίες δεν μπορούν να αγνοήσουν: η Ευρωπαϊκή προοπτική περνά μέσα από την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού οράματος. Γι' αυτό, η πορεία που έχει χαράξει η Ελλάδα –όπως και η Ε.Ε. ως σύνολο– με την εντυπωσιακή ενίσχυση των θεσμών τους, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της επιχειρηματικής τους κοινότητας και την προσπάθεια να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους είναι αναγκαία αν και όχι επαρκή από μόνα τους βήματα προς την επιθυμητή κατεύθυνση, κατέληξε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Μίχαλος: Προτείνει αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσα σε μία 7ετία

Ρoή Ειδήσεων