ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη πτώση των λιανικών πωλήσεων σε τρόφιμα-ποτά

Μεγάλη πτώση των λιανικών πωλήσεων σε τρόφιμα-ποτά

Πτώση της τάξης του 3,8% είχε τον Μάιο ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας, μετά από την «αναλαμπή» λόγω εορτών Πάσχα, τον προηγούμενο μήνα, αποτελώντας, παράλληλα, σαφή ένδειξη ότι το διαθέσιμο, προς κατανάλωση, εισόδημα των νοικοκυριών παραμένει «περιορισμένων δυνατοτήτων».

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μόνο σε δύο επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων υπήρξε θετικό πρόσημο στις πωλήσεις τον Μάιο, κυρίως, λόγω του 10ημέρου των εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα, σε ένδυση- υπόδηση (3%) και σε βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων (3,3%). Στον αντίποδα, πτωτικά κινήθηκε ο όγκος των πωλήσεων σε τρόφιμα- ποτά- καπνό (17,8%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμό (11%), πολυκαταστήματα (9,7%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (7,3%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (5,2%) και καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (4,4%).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ:

- Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 3,8% τον Μάιο εφέτος σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2014 σημείωσε μείωση 5,1%.

- Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε μείωση 8,5% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2014 σημείωσε μείωση 7,2%.

Διαβάστε επίσης

Ενιαίος φόρος ακινήτων: Οδηγίες προς τις εφορίες για τον υπολογισμό

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων