ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτέχνες Θεσσαλονίκης: Πολυνομοσχέδιο… αγγαρεία για να ικανοποιηθεί η τρόικα

Βιοτέχνες Θεσσαλονίκης: Πολυνομοσχέδιο… αγγαρεία για να ικανοποιηθεί η τρόικα

Την έντονη απογοήτευσή τους για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή γίνεται λόγος για ένα πολυνομοσχέδιο... αγγαρεία για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις της τρόικα, καθώς σημαντικότατες παρεμβάσεις που θα έδιναν ανάσα στην αγορά, μετατέθηκαν για το μέλλον...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρά τις διακηρύξεις για υπέρβαση των συνθηκών ύφεσης και τους αλλεπάλληλους «γύρους διαπραγμάτευσης» με τους πιστωτές, η κυβέρνηση απέτυχε να προωθήσει για άλλη μια φορά ένα συνεκτικό πλαίσιο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που θα έδινε ανάσα στην αγορά και τις επιχειρήσεις. Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε αποτελεί ακόμη ένα αποσπασματικό κείμενο αγγαρεία για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικα.

Η ΟΒΣΘ δηλώνει βαθύτατα απογοητευμένη από το γεγονός ότι μια σειρά από εύλογες ρυθμίσεις οι οποίες είχαν συζητηθεί και ωριμάσει ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής τους μετατέθηκαν για το μέλλον. Αποτελεί ουσιαστικά μια έμμεση ομολογία της κυβέρνησης ότι ακόμη και σήμερα οι θυσίες των πολιτών πηγαίνουν σε ένα άδειο βαρέλι.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι καμία ουσιαστική ρύθμιση δεν προωθήθηκε για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, το συμψηφισμό οφειλών, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και την καθιέρωση ενός ελαχίστου εισοδήματος για τους πολίτες που είναι στο όριο της φτώχειας; Μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας, η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε ότι είναι περισσότερο επείγον να ενοποιήσει τα επικουρικά ταμεία διάφορων επαγγελματικών ομάδων, να διευρύνει την εφαρμογή του πόθεν έσχες και να ανασχεδιάσει το πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις ώστε να ευνοηθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κρήτη: Έφτιαξε θηλιά με ένα σεντόνι και κρεμάστηκε

Κρήτη: Αγρίεψε η φοράδα – Έστειλε στο νοσοκομείο ένα 6χρονο

Συναγερμός στην Στροφυλιά: Νερό - δηλητήριο πίνουν οι ντόπιοι

Πανικός στο αεροδρόμιο Λάρνακας: Αναβλήθηκε η πτήση λόγω μηχανικής βλάβης

Τρίκαλα: Βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας… κουναβιού