ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκύκλιος-«φωτιά»: Θα δεσμεύουν καταθέσεις για ΦΠΑ ύψους 3.000 ευρώ

Εγκύκλιος-«φωτιά»: Θα δεσμεύουν καταθέσεις για ΦΠΑ ύψους 3.000 ευρώ

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για τους οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που εστάλη στις Εφορίες.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, "κόκκινο" θα χτυπάει στις εφορίες για μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ και η αποφυγή φόρου ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, για έκδοση ή αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 3.000 ευρώ, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ, για περιπτώσεις λαθρεμπορίου που επισύρουν ποινή φυλάκισης άνω των 6 μηνών.

Ακόμη, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο θα μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και στην απαγόρευση μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων για φοροδιαφυγή πάνω από 10.000 ευρώ, σε συνδυασμό με υποθέσεις για «ξέπλυμα χρήματος».

Μόλις λάβει τη σχετική αναφορά, ο επικεφαλής της Αρχής εφόσον είναι σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκρισης, διατάζει το "πάγωμα" κινητής και ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κίνηση λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, το άνοιγμα θυρίδων, η μεταβίβαση ή εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Παίζουν τις… κουμπάρες με τις δόσεις

Δυόμιση χρόνια θα κάνουν να φτιάξουν τον ΕΝΦΙΑ

Ροή Ειδήσεων