ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλιγάτορας στην Κέρκυρα!

Αλιγάτορας στην Κέρκυρα!
Αλιγάτορας ενός μέτρου εντοπίσθηκε στην Κέρκυρα, στην περιοχή Κατακαλού, μέσα σ’ ένα χαντάκι...

Αλιγάτορας ενός μέτρου εντοπίσθηκε στην Κέρκυρα, στην περιοχή Κατακαλού, μέσα σ’ ένα χαντάκι. Αρχικά ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ο φιλοζωικός σύλλογος του νησιού.

Όπως αναφέρει το zoosos.gr, ο κ. Νίκος Κασταμονίτης, ενεργό μέλος της «Κιβωτού - Φίλοι των Ζώων», ο αλιγάτορας εντοπίστηκε στις 3 Μαΐου. Οι άνδρες της Π.Υ. κατάφεραν να πιάσουν το μεγάλο ερπετό και να τον βάλουν σ’ ένα βαρέλι μέχρι να βρεθεί ένα κατάλληλο μέρος για να το μεταφέρουν.


Ο κ. Κασταμονίτης επικοινώνησε με τους υπεύθυνους στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα για να δει αν ενδιαφέρονταν να τον υιοθετήσουν. Εκείνοι αρνήθηκαν και τελικά μια κάποια λύση έδωσε ο κτηνίατρος του νησιού Σπύρος Δεσύλλας, ο οποίος και υιοθέτησε τον αλιγάτορα


Προφανώς ο αλιγάτορας, όταν ακόμα ήταν μικρός, αγοράστηκε από κάποιον ανεύθυνο, ο οποίος φρόντισε σύντομα να τον ξεφορτωθεί, μόλις είδε την ραγδαία σωματική ανάπτυξη που είχε το ζώο.

Με αφορμή αυτό το συμβάν έρχεται στην επιφάνεια το πολύ σοβαρό πρόβλημα εμπορίας ζώων της άγριας πανίδας που εισάγονται από το εξωτερικό από τα pet shops.

Ρoή Ειδήσεων